Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla tych którzy nie lubią sztucznych kostek itp. Danie tanie,szybkie i bardzo smaczne.Można jeść solo lub z ziemniakami.Zachęcam do wypróbowania mojego nowego przepisu i życzę Państwu smacznego.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1939
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1939
Składniki
Pokrojoną w piórka cebulę zezłoć na maśle.Pokrój w kostkę boczek i szynkę,dodaj do cebuli.Smaż około 5 min. Poszatkuj kapustę,pokrój w kostkę marchew,pietruszkę i selera. Do cebuli i "mięska" dodaj około 1 litra wody rozrobionej z koncentratem pomidorowym.Woda powinna zakrywać wszystkie warzywa. Dodaj do tego przyprawy czyli szczyptę soli, łyżkę pieprzu,dwie łyżki papryki oraz łyżeczkę gałki.Wymieszaj. Dodaj warzywa,duś aż kapusta będzie robiła się miękka. Na koniec pokrój koperek i dodaj go na 5-10 min przed końcem gotowania. Smacznego ;)