Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta włoska w cytrynowym sosie

Kapusta włoska w cytrynowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2224

Dodano:

Odsłon: 2990

warto spróbowac

Składniki

  • kapusta włoska, mała główka
  • cytryna, 1/2 szt.
  • masło, 4 łyżki
  • bulion, 200 ml
  • Śmietana kremówka, mały kubeczek
  • mąka, 2 łyżki
  • sól, biały pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kapusta włoska w cytrynowym sosie

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścic, pokroic w wąskie cząstki. Na patelni rozgrzac masło, podsmazyc na nim kapustę, następnie przykryc pokrywką i udusic. Kapustę wyjąc z patelni, do masła wlac bulion (najlepiej warzywny, ale drobiowy też może byc), sok z cytryny i śmietanę. Zagotowac. Na koniec zagęścic mąką (rozprowadzic ją w niewielkiej ilości zimnej wody i wlac do sosu). Sos ma miec konsystencję gęstej śmietany. Doprawic solą i białym pieprzem. Polac kapustę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń