Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 683
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 683
Składniki
Kapustę oczyścic, pokroic w wąskie cząstki. Na patelni rozgrzac masło, podsmazyc na nim kapustę, następnie przykryc pokrywką i udusic. Kapustę wyjąc z patelni, do masła wlac bulion (najlepiej warzywny, ale drobiowy też może byc), sok z cytryny i śmietanę. Zagotowac. Na koniec zagęścic mąką (rozprowadzic ją w niewielkiej ilości zimnej wody i wlac do sosu). Sos ma miec konsystencję gęstej śmietany. Doprawic solą i białym pieprzem. Polac kapustę.