Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, szybkie, tanie i proste, z kurczakiem warzywami i głównym składnikiem, jakim jest kapusta.
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę, kiełbasę i pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pierś przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy oliwę i wrzucamy do garnka, podsmażamy, a następnie dodajemy kiełbasę oraz cebulę.
Marchewkę i pieczarki kroimy w paseczki i po kolei dodajemy do garnka kolejne składniki.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 litrach ciepłej wody, dodajemy ketchup, przygotowany bulion wlewamy do garnką z resztą składników.
Gotujemy do miękkości ok. 1 godziny. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy majeranku.
WSKAZÓWKI -Pamiętajmy aby co 10 minut dodawać kolejne składniki aby miały one czas się podsmażyć.