Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, szybkie, tanie i proste, z kurczakiem warzywami i głównym składnikiem, jakim jest kapusta.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Cebulę, kiełbasę i pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pierś przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy oliwę i wrzucamy do garnka, podsmażamy, a następnie dodajemy kiełbasę oraz cebulę.
Marchewkę i pieczarki kroimy w paseczki i po kolei dodajemy do garnka kolejne składniki.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 litrach ciepłej wody, dodajemy ketchup, przygotowany bulion wlewamy do garnką z resztą składników.
Gotujemy do miękkości ok. 1 godziny. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy majeranku.
WSKAZÓWKI -Pamiętajmy aby co 10 minut dodawać kolejne składniki aby miały one czas się podsmażyć.