Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zamiast wymyślać, lubię zrobić proste, tradycyjne potrawy z naszej polskiej kuchni, które i tak zazwyczaj ,,udziwnię". Tym razem postawiłam na zasmażaną białą kapustę, w której zakochałam się na weselu brata. Zdecydowanie był to dla mnie najlepszy ze wszystkich dodatek do dań głównych. Ze względu na resztkowe zasoby białej kapustki (pogołąbkowej) postawiłam na to danie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8178
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 419
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8178
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 419
Składniki
Kapustę szatkujemy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. W międzyczasie boczek, cebulę i kiełbasę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju (aż boczek się wytopi).
Gdy kapusta będzie już miękka, a kiełbasa z boczkiem i cebulą przyrumienione, łączymy je ze sobą i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem posiekanego drobno kminku i resztą przypraw. Kapustkę podajemy z utłuczonymi ziemniakami (z masłem i mlekiem).