Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 802 Ocena: 49815
Dodano: 01.05.2016
Odsłon: 3719
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mięso myjemy, osuszmy papierowym ręcznikiem, solimy, oprószamy pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Po tym czasie mięso kroimy w plastry o szerokości 2 cm. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i obsmażamy na rumiano z obu stron. Po obsmażeniu solimy.
Karczek przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dusimy 30 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy na talerz.
Z mąki, chrzanu i śmietany sporządzamy zawiesinę, którą rozprowadzamy ciepłym sosem mięsnym. Płyn wlewamy do rondelka, gdzie znajduje się reszta sosu. Całość energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Sos gotujemy kilka minut, jeżeli jest odpowiednio gęsty, wkładamy do niego mięso i podgrzewamy przez chwilę.
Gotowe mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Jagoda50 14 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam mięso z sosem chrzanowym.18 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 02 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Moje smaki <317 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 02 maja 2016Zgłoś do usunięcia
pyszności.... Odpowiedzi: 1 ▼17 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 02 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Przepyszny karczek w znakomitym sosie - pycha! <3 Odpowiedzi: 1 ▼17 Kto głosował? | Odpowiedz