Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje całemu daniu wyrazistości i smaku. Polecam.
Mięso myjemy, osuszmy papierowym ręcznikiem, solimy, oprószamy pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Po tym czasie mięso kroimy w plastry o szerokości 2 cm. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i obsmażamy na rumiano z obu stron. Po obsmażeniu solimy.
Karczek przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dusimy 30 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy na talerz.
Z mąki, chrzanu i śmietany sporządzamy zawiesinę, którą rozprowadzamy ciepłym sosem mięsnym. Płyn wlewamy do rondelka, gdzie znajduje się reszta sosu. Całość energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Sos gotujemy kilka minut, jeżeli jest odpowiednio gęsty, wkładamy do niego mięso i podgrzewamy przez chwilę.
Gotowe mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego.
Przepis dnia
Świąteczny duszony królik obowiązkowo z buraczkami.
Odsłon: 2776
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 39
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 221
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 138
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 42
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 39
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 221
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 138
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 42
Składniki
Mięso myjemy, osuszmy papierowym ręcznikiem, solimy, oprószamy pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Po tym czasie mięso kroimy w plastry o szerokości 2 cm. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i obsmażamy na rumiano z obu stron. Po obsmażeniu solimy.
Karczek przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dusimy 30 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy na talerz. Z mąki, chrzanu i śmietany sporządzamy zawiesinę, którą rozprowadzamy ciepłym sosem mięsnym. Płyn wlewamy do rondelka, gdzie znajduje się reszta sosu. Całość energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Sos gotujemy kilka minut, jeżeli jest odpowiednio gęsty, wkładamy do niego mięso i podgrzewamy przez chwilę. Gotowe mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Groszek w sosie winnym
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 23
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 113