Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdjęcie robiłam już wystudzonej potrawy,może nie najlepszej jakości,lecz sama potrawa jest pyszna i bardzo polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 238
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 238
Składniki
Umyty karczek podzielić na plastry około 1cm.Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po tym czasie podlać wodą tyle by mięso było przykryte. Wrzucić pokrojony por i paprykę.Przykryć i dusić do miękkości mięsa tj.około 40 min. Gdy mięso jest miękkie,dodać curry i resztę przypraw.Śmietanę zahartować sosem i wlac do mięsa.Wszystko zagotować i można zajadać.Do smaku doprawiamy wg.własnego gustu.
Smacznego życzę!