Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdjęcie robiłam już wystudzonej potrawy,może nie najlepszej jakości,lecz sama potrawa jest pyszna i bardzo polecam.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1178
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5707
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8786
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18255
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1178
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5707
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8786
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18255
 
         
         
                Składniki
Umyty karczek podzielić na plastry około 1cm.Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po tym czasie podlać wodą tyle by mięso było przykryte. Wrzucić pokrojony por i paprykę.Przykryć i dusić do miękkości mięsa tj.około 40 min. Gdy mięso jest miękkie,dodać curry i resztę przypraw.Śmietanę zahartować sosem i wlac do mięsa.Wszystko zagotować i można zajadać.Do smaku doprawiamy wg.własnego gustu.
Smacznego życzę!