Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18239
Dodano: 18.08.2016
Odsłon: 1098
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Umyty karczek podzielić na plastry około 1cm.Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Po tym czasie podlać wodą tyle by mięso było przykryte.
Wrzucić pokrojony por i paprykę.Przykryć i dusić do miękkości mięsa tj.około 40 min.
Gdy mięso jest miękkie,dodać curry i resztę przypraw.Śmietanę zahartować sosem i wlac do mięsa.Wszystko zagotować i można zajadać.Do smaku doprawiamy wg.własnego gustu.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 18 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam smak i zapach curry <37 Kto głosował? | Odpowiedz