Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bez kombinowania. Mięso pachnące ziołami i czosnkiem, w sosie pomidorowym. Całość prosta w przygotowaniu, dlatego gorąco polecam ten przepis.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 967
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 104
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4174
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 967
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 104
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4174
Składniki
Karczek myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem, obkładamy ziołami, obwiązujemy sznureczkiem. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy oliwą. Pieczemy 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Po godzinie pieczenia dodajemy pomidory razem z zalewą (wcześniej przełożone do rondelka dobrze przyprawione solą i pieprzem), obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę, cebulę pokrojoną w piórka.
Upieczone mięso kroimy w plastry, podajemy. Uwaga: Z podanych składników mamy obiad dla 6 osób. Smacznego.