Do góry

Dania główne Przepis na:

Kargulowe danie :) Parzona kasza nadziana skwarkami z cebulą.

Kargulowe danie :) Parzona kasza nadziana skwarkami z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1508 Ocena: 20278

Dodano:

Odsłon: 885

Kasze są bardzo zdrowe, a nadziane skwarami są przepyszne :D

Składniki

  • podgardle wieprzowe, wędzone kilka plastrów
  • cebula 1 szt
  • kasza gryczana 1 szklanka
  • kasza jęczmienna pęczak pół szklanki
  • woda 3 szklanki
  • domowa kostka rosołowa 1 stołowa łyżka
  • Pieprz ziołowy
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Smażymy skwarki z podgardla wieprzowego, wędzonego z cebulą pokrojoną w pół plastry. Smażymy bez tłuszczu i soli. W podgardlu jest wystarczająca ilość soli.

  2. Moczymy kasze.

  3. Zagotowujemy 3 szklanki wody z domową kostką rosołową. Płuczemy kasze. Opłukane kasze dodajemy do gotującego się bulionu. W między czasie smażymy skwarki z podgardla wędzonego z cebulą.

  4. Gdy kasze zaczną lekko gęstnieć, dodajemy usmażone skwarki z cebulą, mieszamy i kończymy parzenie kasz.

  5. Przykrywamy i czekamy 30 minut, kasza dojdzie.

  6. Po 30 minutach jeszcze raz wszystko w garnczku przemieszamy i będzie gotowe danie.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń