Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Kasze są bardzo zdrowe, a nadziane skwarami są przepyszne :D
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231641
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36097
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231641
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36097
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
        
        
                Składniki
Smażymy skwarki z podgardla wieprzowego, wędzonego z cebulą pokrojoną w pół plastry. Smażymy bez tłuszczu i soli. W podgardlu jest wystarczająca ilość soli.
Moczymy kasze.
Zagotowujemy 3 szklanki wody z domową kostką rosołową. Płuczemy kasze. Opłukane kasze dodajemy do gotującego się bulionu. W między czasie smażymy skwarki z podgardla wędzonego z cebulą.
Gdy kasze zaczną lekko gęstnieć, dodajemy usmażone skwarki z cebulą, mieszamy i kończymy parzenie kasz.
Przykrywamy i czekamy 30 minut, kasza dojdzie.
Po 30 minutach jeszcze raz wszystko w garnczku przemieszamy i będzie gotowe danie.
Smacznego :)