Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia z warzywami. Sezon szparagowy w pełni. To kari można przygotować zarówno z zielonymi jak i białymi szparagami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1284
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4065
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1026
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1284
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4065
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1026
Składniki
Wyłuskany groszek wrzuciłem na 10 minut do mocno wrzącej wody, odcedziłem. Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w kostkę. Warzywa umyłem. Szparagi obrałem, odciąłem zdrewniałe końce. Szparagi i ziemniaki pokroiłem na 3-centymetrowe kawałki. Podgrzałem oliwę, wymieszałem z cebulą, czosnkiem, pietruszką, curry i pieprzem kajeńskim. Dodałem szparagi i ziemniaki, podlałem to wszystko rosołem, posoliłem, popieprzyłem, gotowałem na średnim ogniu do miękkości ziemniaków. Dodałem śmietanę, raz zagotowałem. Wymieszałem groszkiem i kefirem.