Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka curry z aromatycznym ryżem

Karkówka curry z aromatycznym ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47369

Dodano:

Odsłon: 2794

Dla zagorzałych wielbicieli orientalnych smaków i połączenia mięsa z owocami. Najlepiej do tego nadadzą się naczynia żaroodporne na jedną porcję.

Składniki

  • 2 plastry karkówki wieprzowej po 150 g
  • 2 łyżki czerwonego curry
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 100 g ryżu
  • 100 g ananasa z puszki
  • 1 banan
  • 1 mała cebulka
  • 1 mała cebulka
  • sól
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry karkówki oprószamy solą, obtaczamy w curry i oleju. Marynujemy przez 24 godziny.

    Ryż gotujemy we wrzątku przez 10 min, odcedzamy mieszamy z pokrojonym w kostkę ananasem. Układamy na dno naczynia po ½ porcji.
    Na ryż kładziemy po ½ banana skropionego sokiem z limonki.
    Obok kładziemy mięso, na wierzch ćwiartki cebulki.
    Całość zapiekamy około 2 godzin w temperaturze 120°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 lutego bardzo smaczne jedzonko, Jestem definitywnie wielbicielka takich smaków.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń