Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla zagorzałych wielbicieli orientalnych smaków i połączenia mięsa z owocami. Najlepiej do tego nadadzą się naczynia żaroodporne na jedną porcję.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2838
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2838
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą, obtaczamy w curry i oleju. Marynujemy przez 24 godziny. Ryż gotujemy we wrzątku przez 10 min, odcedzamy mieszamy z pokrojonym w kostkę ananasem. Układamy na dno naczynia po ½ porcji. Na ryż kładziemy po ½ banana skropionego sokiem z limonki. Obok kładziemy mięso, na wierzch ćwiartki cebulki. Całość zapiekamy około 2 godzin w temperaturze 120°C.