Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka to jedno z najczęściej przyrządzanych mięs w naszym domu. Jest smaczna, soczysta i można ją podawać na kilka sposobów.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2651
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20157
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 760
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7195
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2651
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20157
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 760
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7195
Składniki
Karkówkę pociąć na 1,5 cm płaty. Lekko rozbić i obsypać przyprawami. Wstawić na godzinę do lodówki. Zrumienić na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem z patelni. Dodać listki i ziele oraz pokrojone w grube "piórka" cebule. Podlać bulionem i winem. Dusić pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 185 stopni przez godzinę. Po tym czasie delikatnie wyjąć mięso, usunąć listki i ziele a cebulę razem z sosem zmiksować. Dodać masło, które "podkręci" smak sosu. Mięso ponownie przełożyć do sosu. Odstawić pod przykryciem na 10 - 15 minut. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.