Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po chińsku to danie dla miłośników kuchni azjatyckiej, które zawiera idealne proporcje rozpływającego się w ustach mięsa i chrupkich warzyw. Sos jest lekko pikantny i aromatyczny, z wyczuwalną nutą korzennego imbiru i pieprzu. Danie jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste.
Przepis dnia
Proste i smaczne danie, które przygotujecie w kilka chwil. Zrobione ze świeżo...
Odsłon: 10927
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2917
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1254
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 216
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2917
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1254
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 216
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je w cienkie paski. Cebulę i papryki także pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż karkówkę partiami na złoto. Odłóż ją na bok, na talerzu. Na tej samej patelni podsmaż cebulę do zeszklenia. Dodaj paprykę i smaż całość przez kilka sekund. Odłóż warzywa na osobny talerz.
Na patelnię wrzuć z powrotem mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj wodę i gotuj karkówkę na średnim ogniu przez 45 minut lub do miękkości mięsa. Jeśli brakuje wody, dolewaj ją w razie potrzeby.
Gdy mięso stanie się miękkie, dodaj warzywa i smaż całość przez kilka sekund. Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj w osobnej miseczce na jednolitą i gładką miksturę. Wlej ją równomiernie na patelnię i mieszaj do momentu zgęstnienia. Karkówkę po chińsku podawaj na gorąco, z dodatkiem ryżu, posypaną siekanym szczypiorkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Skrzydełka po chińsku:-)
Dania główne
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Dania główne
Tarta ziemniaczana ze szpinakiem
Dania główne
Schab w sosie chrzanowym
Skrzydełka po chińsku:-)
Szybki przepis na pyszne skrzydełka!
Odsłon: 49
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą nadziewamy masłem i...
Odsłon: 126