Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po chińsku to danie dla miłośników kuchni azjatyckiej, które zawiera idealne proporcje rozpływającego się w ustach mięsa i chrupkich warzyw. Sos jest lekko pikantny i aromatyczny, z wyczuwalną nutą korzennego imbiru i pieprzu. Danie jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je w cienkie paski. Cebulę i papryki także pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż karkówkę partiami na złoto. Odłóż ją na bok, na talerzu. Na tej samej patelni podsmaż cebulę do zeszklenia. Dodaj paprykę i smaż całość przez kilka sekund. Odłóż warzywa na osobny talerz.
Na patelnię wrzuć z powrotem mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj wodę i gotuj karkówkę na średnim ogniu przez 45 minut lub do miękkości mięsa. Jeśli brakuje wody, dolewaj ją w razie potrzeby.
Gdy mięso stanie się miękkie, dodaj warzywa i smaż całość przez kilka sekund. Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj w osobnej miseczce na jednolitą i gładką miksturę. Wlej ją równomiernie na patelnię i mieszaj do momentu zgęstnienia. Karkówkę po chińsku podawaj na gorąco, z dodatkiem ryżu, posypaną siekanym szczypiorkiem.