Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po chińsku to danie dla miłośników kuchni azjatyckiej, które zawiera idealne proporcje rozpływającego się w ustach mięsa i chrupkich warzyw. Sos jest lekko pikantny i aromatyczny, z wyczuwalną nutą korzennego imbiru i pieprzu. Danie jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3560
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74569
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3560
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74569
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je w cienkie paski. Cebulę i papryki także pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż karkówkę partiami na złoto. Odłóż ją na bok, na talerzu. Na tej samej patelni podsmaż cebulę do zeszklenia. Dodaj paprykę i smaż całość przez kilka sekund. Odłóż warzywa na osobny talerz.
Na patelnię wrzuć z powrotem mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj wodę i gotuj karkówkę na średnim ogniu przez 45 minut lub do miękkości mięsa. Jeśli brakuje wody, dolewaj ją w razie potrzeby.
Gdy mięso stanie się miękkie, dodaj warzywa i smaż całość przez kilka sekund. Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj w osobnej miseczce na jednolitą i gładką miksturę. Wlej ją równomiernie na patelnię i mieszaj do momentu zgęstnienia. Karkówkę po chińsku podawaj na gorąco, z dodatkiem ryżu, posypaną siekanym szczypiorkiem.