Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karkówki. Dzięki takiemu zestawieniu składników mięso po ugrillowaniu jest niesamowicie delikatne, aromatyczne i soczyste w środku. Podstawowym składnikiem jest oczywiście keczup, który wzbogacamy o smak ziół i przypraw.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23039
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23039
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Ząbki czosnku obieramy i kromy na cienkie plasterki, ostrą papryczkę również kroimy w paski lub kostkę.
Do miski przekładamy keczup, dodajemy miód, czosnek, ostrą papryczkę, majeranek, sól i pieprz. Składniki mieszamy.
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa wkładamy do miski i obtaczamy w przygotowanym sosie. Karkówkę trzymamy w marynacie przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania.