Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karkówki. Dzięki takiemu zestawieniu składników mięso po ugrillowaniu jest niesamowicie delikatne, aromatyczne i soczyste w środku. Podstawowym składnikiem jest oczywiście keczup, który wzbogacamy o smak ziół i przypraw.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18379
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18379
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Składniki
Ząbki czosnku obieramy i kromy na cienkie plasterki, ostrą papryczkę również kroimy w paski lub kostkę.
Do miski przekładamy keczup, dodajemy miód, czosnek, ostrą papryczkę, majeranek, sól i pieprz. Składniki mieszamy.
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa wkładamy do miski i obtaczamy w przygotowanym sosie. Karkówkę trzymamy w marynacie przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania.