Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karkówki. Dzięki takiemu zestawieniu składników mięso po ugrillowaniu jest niesamowicie delikatne, aromatyczne i soczyste w środku. Podstawowym składnikiem jest oczywiście keczup, który wzbogacamy o smak ziół i przypraw.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3279
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3279
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Ząbki czosnku obieramy i kromy na cienkie plasterki, ostrą papryczkę również kroimy w paski lub kostkę.
Do miski przekładamy keczup, dodajemy miód, czosnek, ostrą papryczkę, majeranek, sól i pieprz. Składniki mieszamy.
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa wkładamy do miski i obtaczamy w przygotowanym sosie. Karkówkę trzymamy w marynacie przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania.