Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karkówki. Dzięki takiemu zestawieniu składników mięso po ugrillowaniu jest niesamowicie delikatne, aromatyczne i soczyste w środku. Podstawowym składnikiem jest oczywiście keczup, który wzbogacamy o smak ziół i przypraw.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Ząbki czosnku obieramy i kromy na cienkie plasterki, ostrą papryczkę również kroimy w paski lub kostkę.
Do miski przekładamy keczup, dodajemy miód, czosnek, ostrą papryczkę, majeranek, sól i pieprz. Składniki mieszamy.
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa wkładamy do miski i obtaczamy w przygotowanym sosie. Karkówkę trzymamy w marynacie przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do grillowania.