Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, aromatyczna i miękka karkówka z grilla to znakomita propozycja na letni obiad lub kolację w plenerze. Podana z ulubioną sałatką i bagietką smakuje wyjątkowo smacznie, będzie prawdziwym rarytasem dla miłośników dań z rusztu.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6350
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6350
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy pięścią. Do miski wlewamy olej oraz sos sojowy, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą i słodką paprykę, curry i czarny pieprz. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą łączymy. Kawałki mięsa zanurzamy w marynacie a następnie odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Tak przygotowane mięso grillujemy na ruszcie z obu stron po 5 - 8 minut, od czasu do czasu smarujemy marynatą.