Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona jest bardzo smaczna, wilgotne, soczyste mięsko, a z takimi dodatkami to chyba nie muszę zachwalać, radzę zrobić :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12703
Składniki
Karkówkę natrzeć przyprawami, nacinać nożem wgłębienia i w nie wkładać czosnek i orzechy w całości, morele w połówkach. Mięso umieścić w worku do pieczenia, wlać wino i dodatkowo 1/4 szklanki wody, zamknąć, ponakłuwać worek i wstawić do piekarnika na 2,5 godziny, piec w temperaturze 170, po godzinie zwiększyć do 180 stopni.