Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3669

Dodano:

Odsłon: 12138

Mięso przygotowane w ten sposób jest niezwykle kruche i soczyste.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Przygotowanie

  1. Kapustę posiekaj, dodaj do nie pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę. Dodaj ziele i liście laurowe. Zalej szklanką bulionu. Gotuj przez pół godziny. Mięso lekko rozbij, posól i popieprz z każdej strony. Obtocz w mące. Przesmaż na patelni. Naczynie wysmaruj tłuszczem. Wyłóż połowę kapusty, przykryj mięsem. Wyłóż resztą kapusty. Śmietaną wymieszaj z mąką. Wylej na danie. Piecz przez pół godziny w 200 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malina27 30 października 2017 Zrobiłam,dobre,proste,szybkie danie nawet do pieczywa. A jako że lubię kapustę, to na drugi raz dodam jej trochę więcej i bardziej przyprawię ,ale to rzecz gustu. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń