Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-12-2023
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam smażone filety z karpia, jak zwykle prosty i bardzo smaczny przepis, ryba idealny na święta, karp sam się smaży :) Musicie to zobaczyć! Prostota przy tej rybie jest najważniejsza, smażąc karpia w ten sposób uzyskamy najlepszy smak. Smacznego !!!
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 284
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 414
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 284
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 414
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na kilka minut aby sól wniknęła w mięso ryby. Mąkę wsypujemy do szerokiej miski, dosypujemy odrobinę soli i pieprzu. Do miski wrzucamy pojedynczo filety i obtaczamy w mące, a następnie przekładamy na suchy talerz. Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym ok. 1 cm, rybę wkładamy od strony skóry, gdy olej będzie mocno rozgrzany smażymy z obu stron po kilka minut na złoty kolor. Gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego !!!