Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-12-2023
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam smażone filety z karpia, jak zwykle prosty i bardzo smaczny przepis, ryba idealny na święta, karp sam się smaży :) Musicie to zobaczyć! Prostota przy tej rybie jest najważniejsza, smażąc karpia w ten sposób uzyskamy najlepszy smak. Smacznego !!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5211
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na kilka minut aby sól wniknęła w mięso ryby. Mąkę wsypujemy do szerokiej miski, dosypujemy odrobinę soli i pieprzu. Do miski wrzucamy pojedynczo filety i obtaczamy w mące, a następnie przekładamy na suchy talerz. Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym ok. 1 cm, rybę wkładamy od strony skóry, gdy olej będzie mocno rozgrzany smażymy z obu stron po kilka minut na złoty kolor. Gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego !!!