Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba pieczona w aromatycznych ziołach z papryką.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 396
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 396
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Składniki
Karpia czyścimy i osuszamy. W środku polewamy go sokiem z cytryny. Przyprawami i ziołami smarujemy w środku i na zewnątrz. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Karpia pieczemy w zamkniętym naczyniu w 180 stopniach przez 50-60 minut. Długość pieczenia zależy oczywiście od wielkości ryby. Karpia podajemy z frytkami, ryżem lub ziemniakami i surówką.