Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas ma swój sposób smażenia karpia, zazwyczaj obtaczany w mące i smażony. Ja dzisiaj podaję smażonego karpia w mojej wersji , wersji którą zabrałam z mojego domu rodzinnego. Karp bardzo smaczny , po upieczeniu przekładany plastrami prawdziwego masła, o chrupiącej skórce że aż chce się jeść. Jest przygotowany po mojemu.
miska, nóż, patelnia, naczynia do panierki,
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Karpia sprawić, następnie pokroić w kawałki, posolić, włożyć do naczynia, ułożyć plasterki obranej cebuli i wstawić do lodówki na całą noc albo co najmniej na 3 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć, usunąć cebulę, a kawałki ryby obtaczać w mące , w rozbełtanym jajku z odrobiną przyprawy do ryb, a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu gorąca rybę przekładać plastrami masła. Podawać z plasterkami cytryny.
Ryba przygotowana do smażenia.