Karp smażony
Składniki
- Świeży karp, 1 kg
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- Bułka tarta
- jajka, 2
- olej
Składniki
- Świeży karp, 1 kg
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- Bułka tarta
- jajka, 2
- olej

Etapy przygotowania
Rybę pokroić w dzwonka, natrzeć solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Karpia obtoczyć rozbełtanym jajkiem następnie bułką tartą. Kawałki ryby położyć na rozgrzany olej.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
- Kiełbasy
Odsłon: 145

Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 149
Królowa grilla :)
- Impreza
- Grill
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Rozmaryn
- Tymianek
Odsłon: 1277
Ostatnio komentowane przepisy

Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
- Kiełbasy
Odsłon: 145

Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 149
Królowa grilla :)
- Impreza
- Grill
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Rozmaryn
- Tymianek
Odsłon: 1277



Składniki
- Świeży karp, 1 kg
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- Bułka tarta
- jajka, 2
- olej
Rybę pokroić w dzwonka, natrzeć solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Karpia obtoczyć rozbełtanym jajkiem następnie bułką tartą. Kawałki ryby położyć na rozgrzany olej.
I taki karp jest najsmaczniejszy.