Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty przepis na karpia w panierce z ziołami. Tak przygotowanego karpia jadłam u mojej znajomej i bardzo mi zasmakował, więc przygotowałam takiego karpia dla mojej rodzinki.
patelnia, naczynia, nóż, ręcznik papierowy, widelec,
Składniki
Karpia po dokładnym oczyszczeniu, osuszeniu, delikatnie nasolić pokroić w dzwonka i przełożyć plastrami obranej cebuli. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Przygotować 3 naczynia do jednego wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą wymieszaną z posiekanymi ziołami a do trzeciego naczynia wbić jajka, dodać mleko i rozbełtać z dodatkiem szczypty przyprawy do ryb. Następnie cebulę usunąć, a kawałki karpia obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i na koniec w bułce tartej z ziołami. Na patelni rozpuścić masło i smażyć kawałki karpia na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gorące kawałki układać na półmisku, przekładając cienkimi plastrami masła. Podawać z dodatkiem cytryny. Rada; Ja czasami przygotowując panierkę do bułki tartej dodaję mąkę i mieszam.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ruskie
Dania główne
Tortilla z kurczakiem zapiekana w piekarniku
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Kotlety ruskie
Kotlety ruskie to smakowite, wegetariańskie kotleciki przygotowane z tych sam...
Odsłon: 4481
Tortilla z kurczakiem zapiekana w piekarniku
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 876