Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty przepis na karpia w panierce z ziołami. Tak przygotowanego karpia jadłam u mojej znajomej i bardzo mi zasmakował, więc przygotowałam takiego karpia dla mojej rodzinki.
patelnia, naczynia, nóż, ręcznik papierowy, widelec,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25668
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2648
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1301
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25668
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2648
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1301
Składniki
Karpia po dokładnym oczyszczeniu, osuszeniu, delikatnie nasolić pokroić w dzwonka i przełożyć plastrami obranej cebuli. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Przygotować 3 naczynia do jednego wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą wymieszaną z posiekanymi ziołami a do trzeciego naczynia wbić jajka, dodać mleko i rozbełtać z dodatkiem szczypty przyprawy do ryb. Następnie cebulę usunąć, a kawałki karpia obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i na koniec w bułce tartej z ziołami. Na patelni rozpuścić masło i smażyć kawałki karpia na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gorące kawałki układać na półmisku, przekładając cienkimi plastrami masła. Podawać z dodatkiem cytryny. Rada; Ja czasami przygotowując panierkę do bułki tartej dodaję mąkę i mieszam.