Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty przepis na karpia w panierce z ziołami. Tak przygotowanego karpia jadłam u mojej znajomej i bardzo mi zasmakował, więc przygotowałam takiego karpia dla mojej rodzinki.
patelnia, naczynia, nóż, ręcznik papierowy, widelec,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2604
Składniki
Karpia po dokładnym oczyszczeniu, osuszeniu, delikatnie nasolić pokroić w dzwonka i przełożyć plastrami obranej cebuli. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Przygotować 3 naczynia do jednego wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą wymieszaną z posiekanymi ziołami a do trzeciego naczynia wbić jajka, dodać mleko i rozbełtać z dodatkiem szczypty przyprawy do ryb. Następnie cebulę usunąć, a kawałki karpia obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i na koniec w bułce tartej z ziołami. Na patelni rozpuścić masło i smażyć kawałki karpia na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gorące kawałki układać na półmisku, przekładając cienkimi plastrami masła. Podawać z dodatkiem cytryny. Rada; Ja czasami przygotowując panierkę do bułki tartej dodaję mąkę i mieszam.