Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1605
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1555
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1605
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1555
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Składniki
Filety umyłem , osuszyłem za pomocą ręcznika papierowego ( jeśli używamy filetów mrożonych , to należy je rozmrozić w temperaturze pokojowej). Cebulę po obraniu pokroiłem w plastry , obłożyłem nimi rybę i wstawiłem do lodówki na noc. Czosnek obrałem , pokroiłem i oprószyłem solą . Następnie natarłem nim karpia , ponownie wstawiłem do lodówki na 1 godzinę. Na talerzu połączyłem mąkę ze słodką papryką. Zamarynowanego karpia pokroiłem na porcje, oprószyłem solą i pieprzem , a następnie obtoczyłem w mące z papryką. Naczynie żaroodporne natarłem częścią masła. Wyłożyłem karpia i podlałem piwem. Pozostałe masło pokroiłem na kawałki i dodałem do naczynia z rybą. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piekłem ok. 20 minut na złoty kolor.