Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13662
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1565
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6207
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13662
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1565
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15130
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6207
Składniki
Filety umyłem , osuszyłem za pomocą ręcznika papierowego ( jeśli używamy filetów mrożonych , to należy je rozmrozić w temperaturze pokojowej). Cebulę po obraniu pokroiłem w plastry , obłożyłem nimi rybę i wstawiłem do lodówki na noc. Czosnek obrałem , pokroiłem i oprószyłem solą . Następnie natarłem nim karpia , ponownie wstawiłem do lodówki na 1 godzinę. Na talerzu połączyłem mąkę ze słodką papryką. Zamarynowanego karpia pokroiłem na porcje, oprószyłem solą i pieprzem , a następnie obtoczyłem w mące z papryką. Naczynie żaroodporne natarłem częścią masła. Wyłożyłem karpia i podlałem piwem. Pozostałe masło pokroiłem na kawałki i dodałem do naczynia z rybą. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piekłem ok. 20 minut na złoty kolor.