Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflak po mazursku z kiełbasą i wędzonym boczkiem.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1479
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1441
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1479
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1441
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy, oraz pokrojony w kostkę boczek. Dokładnie mieszamy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy masę ziemniaczaną i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Upieczonego kartoflaka podajemy z zimnym jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Kartoflak bardzo smaczny jest podsmażany na drugi dzień. Smacznego !!!