Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 950
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 950
Składniki
Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione kawałki mięsa obtaczamy w mące owianej, następnie w jajku roztrzepanym z sosem sojowym, a na końcu w bułce tartej (bezglutenowej). Kąski smażymy w głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. * Bezglutenową bułkę tartą możemy przygotować samodzielnie z wysuszonych bułek kukurydzianych lub użyć gotowej * Mąkę owsianą otrzymamy poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do kawy
Więcej przepisów na moim blogu - zapraszam :) Życzę smacznego! :)