Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione kawałki mięsa obtaczamy w mące owianej, następnie w jajku roztrzepanym z sosem sojowym, a na końcu w bułce tartej (bezglutenowej). Kąski smażymy w głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. * Bezglutenową bułkę tartą możemy przygotować samodzielnie z wysuszonych bułek kukurydzianych lub użyć gotowej * Mąkę owsianą otrzymamy poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do kawy
Więcej przepisów na moim blogu - zapraszam :) Życzę smacznego! :)