Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski z kurczaka w cieście naleśnikowym
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99139
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99139
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Filet z kurczaka pokroić na mniejsze, niezbyt grube kawałki, doprawić solą pieprzem słodką papryką oraz czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Mąkę wymieszać z jajkiem, mlekiem, szczyptą soli i wędzoną papryką ok. 1/3 łyżeczki. Gęste ciasto naleśnikowe wymieszać z filetem z kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!