Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski z kurczaka w cieście naleśnikowym
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 965
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666478
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 965
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666478
Składniki
Filet z kurczaka pokroić na mniejsze, niezbyt grube kawałki, doprawić solą pieprzem słodką papryką oraz czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Mąkę wymieszać z jajkiem, mlekiem, szczyptą soli i wędzoną papryką ok. 1/3 łyżeczki. Gęste ciasto naleśnikowe wymieszać z filetem z kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!