Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski z kurczaka w cieście naleśnikowym
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19286
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13052
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232153
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19286
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13052
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232153
Składniki
Filet z kurczaka pokroić na mniejsze, niezbyt grube kawałki, doprawić solą pieprzem słodką papryką oraz czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Mąkę wymieszać z jajkiem, mlekiem, szczyptą soli i wędzoną papryką ok. 1/3 łyżeczki. Gęste ciasto naleśnikowe wymieszać z filetem z kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!