Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne danie. Kasza gryczana jest bogata w białko i błonnik, więc warto stosować ją na co dzień. Kremowy sos pieczarkowy bardzo dobrze się z nią komponuje. Z podanej ilości składników można przygotować jedną dużą porcję lub dwie małe.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1200
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1200
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie
Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dusić ok. 10 minut. Następnie dodać przyprawy i pietruszkę.
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i wodą i powoli wlewać do sosu, ciągle mieszając. Dusić przez kilka minut.
Kaszę odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i polać sosem.