Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne danie. Kasza gryczana jest bogata w białko i błonnik, więc warto stosować ją na co dzień. Kremowy sos pieczarkowy bardzo dobrze się z nią komponuje. Z podanej ilości składników można przygotować jedną dużą porcję lub dwie małe.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14036
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14036
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie
Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dusić ok. 10 minut. Następnie dodać przyprawy i pietruszkę.
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i wodą i powoli wlewać do sosu, ciągle mieszając. Dusić przez kilka minut.
Kaszę odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i polać sosem.