Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe smaczne danie z kaszą jaglaną w roli głównej z pysznym sosem bolońskim, bardzo łatwe do przygotowania , zamiast tradycyjnego obiadu. To solidny posiłek który po powrocie z pracy szybko zrobimy, bo całość zajmuje nam raptem 40 minut aby najeść się do syta.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Składniki
Suchą kaszę wsypuję do garnka, stawiam na gaz i prażę na ogniu aż zacznie wydzielać intensywny aromat, od czasu do czasu potrząsam garnkiem-to powoduje, że kasza pozbywa się charakterystycznej goryczki. Następnie wlewam powoli, dwie szklanki wody. Od zagotowania gotuję około 12 minut, do miękkości. Solę do smaku. Gotową kaszę zostawiam pod przykryciem, do napęcznienia.
Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję posiekaną w kostkę cebulę i czosnek, smażę 2-3 minuty, dodaję mielone mięso, smażę, kilka minut aż nie będzie różowe, dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę , pokrojoną fasolkę i mrożony groszek, wlewam pomidorową passatę i bulion,mieszam. Całość duszę pod przykryciem około 20 minut, po tym czasie dodaję pokrojoną w słupki cukinię i seler naciowy, podsmażam razem 5 minut, wsypuję ugotowaną kaszę, mieszam, doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, podaję od razu po przygotowaniu. Można posypać posiekaną zieleniną. Smacznego!