Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie z warzywami i kaszą. Polecam.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2390
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101857
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6250
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2390
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101857
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6250
Składniki
Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części Paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli. Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu. Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie. Smacznego ;)