Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 297

Dodano:

Odsłon: 119

Przepyszne danie z warzywami i kaszą. Polecam.

Składniki

  • 150 g kaszy jęczmiennej,
  • 1 litr bulionu,
  • 2 średnie buraki,
  • 250 g fasolki szparagowej,
  • 1 czerwona papryka,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • sól i pieprz do smaku.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę.
    Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części

    Paprykę kroimy w kosteczkę.

    Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli.

    Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu.

    Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie.

    Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń