Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kedgeree to aromatyczne tradycyjne danie indyjskie z wędzonym dorszem, łupacz czy najzwyklejszych filetów rybnych.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Składniki
Kawałki ryby włożyć do garnka z woda, mlekiem i listkami laurowymi, gotować ok.3-5 min. Odcedzić .Ugotować ryż. Odstawić. Masło roztopić na patelni, dodać drobno pokrojoną cebule, zeszklić, dodać przecisnięte ząbki czosnku, curry oraz sok z 1 cytryny. W dużym garnku delikatnie wymieszać ryż z cebulą i curry. Rybę rozdrobnić na małe kawałki, dodać do ryżu, wymieszać. Na końcu dołożyć pokrojone w ćwiartki jajka oraz grubo pokrojoną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem.