Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kedgeree to aromatyczne tradycyjne danie indyjskie z wędzonym dorszem, łupacz czy najzwyklejszych filetów rybnych.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 772
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 33
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 301
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 122
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 772
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 33
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 301
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 122
Składniki
Kawałki ryby włożyć do garnka z woda, mlekiem i listkami laurowymi, gotować ok.3-5 min. Odcedzić .Ugotować ryż. Odstawić. Masło roztopić na patelni, dodać drobno pokrojoną cebule, zeszklić, dodać przecisnięte ząbki czosnku, curry oraz sok z 1 cytryny. W dużym garnku delikatnie wymieszać ryż z cebulą i curry. Rybę rozdrobnić na małe kawałki, dodać do ryżu, wymieszać. Na końcu dołożyć pokrojone w ćwiartki jajka oraz grubo pokrojoną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem.