Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kedgeree to aromatyczne tradycyjne danie indyjskie z wędzonym dorszem, łupacz czy najzwyklejszych filetów rybnych.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 380
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 380
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
Kawałki ryby włożyć do garnka z woda, mlekiem i listkami laurowymi, gotować ok.3-5 min. Odcedzić .Ugotować ryż. Odstawić. Masło roztopić na patelni, dodać drobno pokrojoną cebule, zeszklić, dodać przecisnięte ząbki czosnku, curry oraz sok z 1 cytryny. W dużym garnku delikatnie wymieszać ryż z cebulą i curry. Rybę rozdrobnić na małe kawałki, dodać do ryżu, wymieszać. Na końcu dołożyć pokrojone w ćwiartki jajka oraz grubo pokrojoną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem.