Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kedgeree to aromatyczne tradycyjne danie indyjskie z wędzonym dorszem, łupacz czy najzwyklejszych filetów rybnych.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3325
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3325
Składniki
Kawałki ryby włożyć do garnka z woda, mlekiem i listkami laurowymi, gotować ok.3-5 min. Odcedzić .Ugotować ryż. Odstawić. Masło roztopić na patelni, dodać drobno pokrojoną cebule, zeszklić, dodać przecisnięte ząbki czosnku, curry oraz sok z 1 cytryny. W dużym garnku delikatnie wymieszać ryż z cebulą i curry. Rybę rozdrobnić na małe kawałki, dodać do ryżu, wymieszać. Na końcu dołożyć pokrojone w ćwiartki jajka oraz grubo pokrojoną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem.