Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sa to mielone z miesa wolowego z pietruszaka najlepiej marokanska, ale nie wiem czy jest dostepna wiec poprostu z pietruszka ktora nadaje im specyficznego smaku, doskonale smakuje z kasza kuz kuz, a jak ktos nie lubi to z ryzem
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 139
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 99
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 139
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 99
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Składniki
mieso zmielonz mieszamy z jajkiem, posiekana pietruszka i przyprawami na jednolita mase, formujemy z niego niewielkie kulki,
w glebokiej patelniu lub radlu rozpuszczamy lyzke masla kladziemy uformowane kulki z miesa i szybko obsmazamy z obu stron, nastepnie zmniejszamy ogien dolewamy troszke wody ( z miesa wyjdzie sok ktory utworzy z ta woda pyszny sos) dosypujemy pozostala pietruszke i ciut przypraw, dusimy na malym ogniu okolo pol godziny i gotowe,