Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sa to mielone z miesa wolowego z pietruszaka najlepiej marokanska, ale nie wiem czy jest dostepna wiec poprostu z pietruszka ktora nadaje im specyficznego smaku, doskonale smakuje z kasza kuz kuz, a jak ktos nie lubi to z ryzem
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
mieso zmielonz mieszamy z jajkiem, posiekana pietruszka i przyprawami na jednolita mase, formujemy z niego niewielkie kulki,
w glebokiej patelniu lub radlu rozpuszczamy lyzke masla kladziemy uformowane kulki z miesa i szybko obsmazamy z obu stron, nastepnie zmniejszamy ogien dolewamy troszke wody ( z miesa wyjdzie sok ktory utworzy z ta woda pyszny sos) dosypujemy pozostala pietruszke i ciut przypraw, dusimy na malym ogniu okolo pol godziny i gotowe,