Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa po węgiersku to pyszny, jednogarnkowy obiad, który można przygotować w zaledwie 30 minut. Sekretem tego dania jest kiełbasa podwędzona dobrej jakości. Nie mogło też zabraknąć pomidorów i papryki, które są charakterystyczne dla kuchni węgierskiej. Kiełbasa z kapustą jest szybszą wariacją na temat bigosu, która świetnie sprawdzi się wiosną.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 101
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę umyj i obierz z zewnętrznych liści. Usuń rdzeń, a liście drobno poszatkuj na paski o grubości ok. 1 cm. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Czosnek bardzo drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w plasterki. Boczek pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią boczek. Podsmaż go do wytopienia tłuszczu, a następnie dodaj kiełbasę. Smaż przez 3-4 minuty do ładnego zrumienienia. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż wszystko przez kolejne 3 minuty. Przerzuć mięso do garnka i dodaj kapustę. Podlej ją odrobiną wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i czarny pieprz w ziarnach.
Duś kapustę na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Dopraw danie do smaku solą, pieprzem, majerankiem, papryką. Kiełbasę po węgiersku podawaj na ciepło, jako samodzielne danie lub z dodatkiem ziemniaków czy chleba.