Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 235
Dodano: 08.03.2011
Odsłon: 5522
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Owinac kieblaske plastrami boczku (np Morliny boczek w plastrach). Srednio dwa plastry na kieblase. Tak owinieta obsmazyc na patelni na zloty kolor. Wyjac kielbaski. Na tej samej patelni smazyc cebule pokrojona w plastry na zloto. Nastepnie zalewamy cebule bulionem z jednej kostki rosolowej. Na to kladziemy z powrotem kieblase i pod przykryciem na srednim ogniu gotujemy 20 min. Podajemy z purree ziemniaczanym. Zamiast bialej kielbasy moze byc kazda, ktora nadaje sie do smazenia, moze byc tez z wolowiny. P.S. nie fotografuje swoich dziel, stad zdjecia sa z Google, takie, ktore przypominaja moja wersje...fotki daje po to, byscie Kochani wiedzieli, jak to mniej wiecej wyglada, bo je sie rowniez ...oczyma:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kobra222 03 marca 2013Zgłoś do usunięcia
No ,to teraz Holendrzy się w grobie przewracają jeśli kiełbacha z cebulą to ich NARODOWA POTRAWA ! Sorry,byłam w Holandii i jadłam lepsze rzeczy ....:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Netka34 20 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
kobra222:) nie, to przepis na 'miesko' dla starszakow (dzieci), ktore lubia wolowinke inaczej:)i nie chodz po moich przepisach mszczac sie za tiramisu, to nie przystoi ludziom na poziomie. jesli jestes swiatowa, to wiesz, ze to narodowa prawie potrawa w Holandii, a im do gwiazdek jakichkolwiek daleko:)16 Kto głosował? | Odpowiedz

kobra222 20 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
No,ten przepis to z pewnością pochodzi z restauracji z 3 gwiazdkami Michelin !2 Kto głosował? | Odpowiedz

Netka34 09 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Ja najczesciej owijam kieblase z miesa wolowego, ktore jest za suche, stad boczek. Ale biala tez moze byc:)16 Kto głosował? | Odpowiedz