Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko Polacy wiedzą, że wieprzowina i kapusta tworzą wielce udany związek. Smażony boczek i kimchi to smak na najwyższym poziomie
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155391
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155391
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
Boczek pokroić w kostkę lub w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu do wytopienia tłuszczu i zrumienienia.
Cebulę pokroić w piórka. Do smażącego się boczku dodać olej sezamowy, wrzucić cebulę i smażyć przez 3-4 minuty.
Następnie dodać kimchi i łyżeczkę cukru, dusić razem kilka minut. Na koniec dodać sos sojowy i pastę gochujang, gotować kolejne 2-3 minuty.
Podawać z ryżem, posypane siekanym szczypiorkiem i sezamem.