Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko Polacy wiedzą, że wieprzowina i kapusta tworzą wielce udany związek. Smażony boczek i kimchi to smak na najwyższym poziomie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Boczek pokroić w kostkę lub w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu do wytopienia tłuszczu i zrumienienia.
Cebulę pokroić w piórka. Do smażącego się boczku dodać olej sezamowy, wrzucić cebulę i smażyć przez 3-4 minuty.
Następnie dodać kimchi i łyżeczkę cukru, dusić razem kilka minut. Na koniec dodać sos sojowy i pastę gochujang, gotować kolejne 2-3 minuty.
Podawać z ryżem, posypane siekanym szczypiorkiem i sezamem.