Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko Polacy wiedzą, że wieprzowina i kapusta tworzą wielce udany związek. Smażony boczek i kimchi to smak na najwyższym poziomie
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34882
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16136
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34882
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16136
Składniki
Boczek pokroić w kostkę lub w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu do wytopienia tłuszczu i zrumienienia.
Cebulę pokroić w piórka. Do smażącego się boczku dodać olej sezamowy, wrzucić cebulę i smażyć przez 3-4 minuty.
Następnie dodać kimchi i łyżeczkę cukru, dusić razem kilka minut. Na koniec dodać sos sojowy i pastę gochujang, gotować kolejne 2-3 minuty.
Podawać z ryżem, posypane siekanym szczypiorkiem i sezamem.