Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 825
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 506
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 825
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 506
Składniki
Doprawiamy mielone mięso przyprawami wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Z mielonego mięsa formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy buraki. Ugotowane buraki obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Starte buraczki smażymy na 2-3 łyżkach masła, w trakcie smażenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami oraz ze smażonymi buraczkami. Smacznego !!!