Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pięknie wygląda i równie dobrze smakuje.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 861
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22929
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15350
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 861
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22929
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15350
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Ser mozzarella pokroić w drobną kostkę rozgnieść. W miseczce umieścić mięso, ser, wbić jajko, dodać 1 1/2 łyżki tartej bułki, bardzo dokładnie wymieszać. Masę mięsną podzielić na 4 części.
Jedną część rozpłaszczyć i ułożyć na nie trochę żurawiny.
Na żurawinie ułożyć kwadracik sera pleśniowego i na wierzch żurawinę.
Zlepić w kulkę , lekko obsypać tartą bułką. Ciasto francuskie pociąć na cienkie paski i okręcić mięsną kulkę.
Podobnie postąpić z pozostałymi 3 częściami masy mięsnej. Kłębki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Jajko rozkłócić i posmarować paski ciasta. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić, kłębki i piec 40 minut , do dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać z ziemniakami i surówką.