Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry pieczonego klopsa z twardym jajkiem podane z ziemniakami i zasmażaną kapustą z pieczarkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6544
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6544
Składniki
Do mielonego mięsa dodajemy starte 4 pieczarki, 3 jajka,sól, pieprz, bułkę tartą i startą cebulę. Mieszamy wszystkie składniki. Formę do keksów wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy masę mięsną i wciskamy ugotowane, obrane ze skorupek jajka, wzdłuż. Całość dokładnie zalepiamy. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach Celsjusza.
W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy kapustę zasmażaną z pieczarkami. Pokrojoną kapustę i pieczarki gotujemy w szklance wody 20 minut. Redukujemy wodę do minimum, dodajemy zrobioną zasmażkę z mąki i masła, dobrze mieszamy. Upieczony klops kroimy w grubsze plastry i podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz z zasmażaną kapustą z pieczarkami. Smacznego!!!