Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry pieczonego klopsa z twardym jajkiem podane z ziemniakami i zasmażaną kapustą z pieczarkami.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do mielonego mięsa dodajemy starte 4 pieczarki, 3 jajka,sól, pieprz, bułkę tartą i startą cebulę. Mieszamy wszystkie składniki. Formę do keksów wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy masę mięsną i wciskamy ugotowane, obrane ze skorupek jajka, wzdłuż. Całość dokładnie zalepiamy. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach Celsjusza.
W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy kapustę zasmażaną z pieczarkami. Pokrojoną kapustę i pieczarki gotujemy w szklance wody 20 minut. Redukujemy wodę do minimum, dodajemy zrobioną zasmażkę z mąki i masła, dobrze mieszamy. Upieczony klops kroimy w grubsze plastry i podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz z zasmażaną kapustą z pieczarkami. Smacznego!!!