Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone klopsiki to lekkie i szybkie danie, także dla osób, które unikają smażenia potraw.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić. Do rondla lub głębokiej patelni wlać 2 szklanki wody, dodać warzywa, zieleninę oraz lubczyk i powoli doprowadzić całość do wrzenia.
W tym czasie bułkę tartą wymieszać z wodą. Dodać mięso mielone, jajko, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić, a następnie formować klopsiki i wkładać je do gotujących się warzyw. Klopsiki należy dusić przez 20-30 minut, w razie potrzeby dodając wodę.
Gotowe klopsiki posypać świeżym koperkiem. Klopsiki doskonale smakują w połączeniu z ziemniakami i buraczkami.