Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone klopsiki to lekkie i szybkie danie, także dla osób, które unikają smażenia potraw.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić. Do rondla lub głębokiej patelni wlać 2 szklanki wody, dodać warzywa, zieleninę oraz lubczyk i powoli doprowadzić całość do wrzenia.
W tym czasie bułkę tartą wymieszać z wodą. Dodać mięso mielone, jajko, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić, a następnie formować klopsiki i wkładać je do gotujących się warzyw. Klopsiki należy dusić przez 20-30 minut, w razie potrzeby dodając wodę.
Gotowe klopsiki posypać świeżym koperkiem. Klopsiki doskonale smakują w połączeniu z ziemniakami i buraczkami.