Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny, swojski obiad, takie "gołąbki rozłożone na czynniki pierwsze" :-) polecam
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 553
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 400
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 42
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 553
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 400
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 42
Składniki
Mięso mielone wymieszac dokładnie z jajkiem, bułką tartą, musztardą, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Uformowac klopsiki i schłodzić je w lodówce ok. 30 min. Poszatkowaną kapustę umieścić w garnku, zalać 0,5l wody, dodać marchew startą na tarce o dużych oczkach i 1 łyżeczkę vegety, wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 20 min. Następnie odcedzić, zostawiając niewielką ilość wody (tak aby kapusta mogła nadal się dusić). W tym czasie na patelni usmażyć pokrojony w paseczki boczek z pokrojoną w kostkę cebulą (do zeszklenia cebuli), przełożyć do kapusty, dodać ziele angielskie i liść laurowy, dusić kolejne 15 min. pod przykryciem. Na patelni usmażyć klopsiki, przełożyć je do kapusty, dodac majeranek, dusić 10 min. Ziemniaka zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodac do kapusty (potrawa się zagęści), wymieszać, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami lub tak jak u mnie z ryżem. Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpniety z bloga Mirabelki