Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś co mocno rozgrzewa. A co to jest ? A są to bardzo ostre klopsiki, które rozgrzeją każdego zmarzlucha. Idealne na zimna pogodę i podane z ryżem lub makaronem świetnie smakują. Takie klopsiki to smak dzieciństwa.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8321
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41704
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4851
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45778
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8321
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41704
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4851
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45778
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej do garnka lub na głęboką patelnię. Wszystko smażyć do zmiękniecia od czasu do czasu mieszając. Dodać pastę curry i wszystko wymieszać. Wyłączyć ogień i zakryć naczynie pokrywką. Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem na drobnym sitku. Do mięsa wbić jajka, dodać wodę, bułkę tartą i przyprawy do smaku i wyrobić masę. Rosół zagotować, z mięsa formować małe kulki i wrzucać na rosół. Gotować kilka minut. Ugotowane klopsiki wyłożyć łyżką cedzakową do podsmażonej papryki, wlać rosół i dodać koncentrat oraz resztę przypraw. Całość gotować kilka minut i na koniec zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody. Zagotować i ewentualnie w miarę potrzeby jeszcze doprawić. Klopsiki podawać z makaronem lub ryżem.