Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny cebulowy sos oraz odrobina pikanterii
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1218
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17443
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1218
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17443
Składniki
Mięso wymieszac z jajkiem, bułką tartą oraz solą i chilli (doprawiamy według uznania). Formujemy małe klopsiki. Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc na nim klopsiki, dorzucic oczyszczone pieczarki oraz cebulę, podsmażac jakies 5 min. Następnie dolac 600 ml wody, zagotowac. Po krótkim gotowaniu dodac zupę cebulową, tak rozmieszac by nie było grudek. Po chwili wrzucic pokrojone pomidory (ja pokroiłam na cząstki). Wszystkie składniki chwilę gotowac. Na koniec wlac śmietankę, przyprawic solą i chilli.
Gdyby sos wyszedł za rzadki, można zagęścic mąką ziemniaczaną.