Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sponsorowane
Klopsiki w lekkim sosie z pieczonymi ziemniaczkami
Mięso, cebulę, musztardę, zioła prowansalskie, bułkę tartą zmiksować w kielichu blendera lub miksera aby otrzymać dość zwartą masę.
Z masy mięsnej zmoczonymi zimną wodą dłońmi uformować średniej wielkości kulki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć klopsy. Ustawić czas na 8 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Wyciągnąć klopsy z kosza urządzenia, przełożyć do garnka, zalać wodą w taki sposób, aby przykryła klopsy i gotować 15 minut.
W międzyczasie przygotować pieczone ziemniaczki. Ziemniaki obrać, pokroić na ósemki, namoczyć 10 minut w ciepłej, osolonej wodzie. Odcedzić, osuszyć za pomocą papierowego ręcznika.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć osuszone, wymieszane z oliwą ziemniaczki. Ustawić czas na 20 minut, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Podczas pieczenia co jakiś czas potrząsać koszem aby ziemniaczki równomiernie się zarumieniły.
Wyciągnąć klopsy z gotującego się wywaru i przygotować sos – mąkę rozprowadzić z zimną wodą, wlać do wywaru ciągle mieszając, gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę i koperek, dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło z ulubioną surówką.
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 103
Przepis dnia
kolejny przepis na sernik wiedeński, a do wypróbowania mam jeszcze kilka. Se...
Odsłon: 60544
Pyszny, puszysty wszystkim znany sernik wiedeński, klasycznie pieczony bez sp...
Odsłon: 41277
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 103
Przepis dnia
kolejny przepis na sernik wiedeński, a do wypróbowania mam jeszcze kilka. Se...
Odsłon: 60544
Pyszny, puszysty wszystkim znany sernik wiedeński, klasycznie pieczony bez sp...
Odsłon: 41277
Składniki
Mięso, cebulę, musztardę, zioła prowansalskie, bułkę tartą zmiksować w kielichu blendera lub miksera aby otrzymać dość zwartą masę.
Z masy mięsnej zmoczonymi zimną wodą dłońmi uformować średniej wielkości kulki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć klopsy. Ustawić czas na 8 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Wyciągnąć klopsy z kosza urządzenia, przełożyć do garnka, zalać wodą w taki sposób, aby przykryła klopsy i gotować 15 minut.
W międzyczasie przygotować pieczone ziemniaczki. Ziemniaki obrać, pokroić na ósemki, namoczyć 10 minut w ciepłej, osolonej wodzie. Odcedzić, osuszyć za pomocą papierowego ręcznika.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć osuszone, wymieszane z oliwą ziemniaczki. Ustawić czas na 20 minut, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Podczas pieczenia co jakiś czas potrząsać koszem aby ziemniaczki równomiernie się zarumieniły.
Wyciągnąć klopsy z gotującego się wywaru i przygotować sos – mąkę rozprowadzić z zimną wodą, wlać do wywaru ciągle mieszając, gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę i koperek, dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło z ulubioną surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 85
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 58