Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
patelnia głęboka, deska do krojenia, nóż, miseczka większa i mniejsza, łyżka do mieszania
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Na głebokiej patelni rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Zeszklić cebule pokrojone w drobną kostkę i czosnek też drobno pokrojony.
Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić, mieszać. Pieczarki powinny się przyrumienić. Dodać wrzątek z czajnika tyle, żeby warzywa były przykryte. Dusić na minimalnym ogniu.
Do mięsa mielonego dodać czubrycę czerwoną, czosnek niedźwiedzi i sól do smaku. Wyrobić mięso. Dodać troszkę wody. Tyle żeby mięso było luźne. Zrobić małe kulki. Każdą kulkę obtaczać w skrobi ziemniaczanej. Wkładać delikatnie na patelnię. Gotować ok 20 min. Mieszać od czasu do czasu. Sos fajnie się zagęści dzięki skrobi ziemniaczanej w której obtoczone zostały klopsiki.
Na koniec dodać do sosu pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Klopsiki podawać z ziemniakami i sałatką. Posypać pokrojonym grubym szczypiorem. Smacznego.