Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nigdy nie jadł klopsików z Ikei niech się schowa ;) A tak poważnie, to chyba każdy już zna ten "rarytas". U nas jak zakupy w Ikei, to koniecznie klopsiki! Tak bardzo nam posmakowały, że postanowiłam zrobić je w domu. Zapraszam na pyszne klopsiki, jak z Ikei :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3914
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3914
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Składniki
Cebulę, czosnek i jajko wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Płatki kukurydziane również blendujemy tak by powstał z nich pył. Płatki można zastąpić bułką tartą bezglutenową. Do mięsa dodajemy zblendowane jajko z cebulą i czosnkiem, płatki kukurydziane oraz sos sojowy. Wszystko dokładanie mieszamy. Formujemy klopsiki i smażymy na rumiany kolor na patelni. Klopsiki można podawać, tak jak w IKEI z groszkiem, frytkami albo ziemniaczkami.