Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nigdy nie jadł klopsików z Ikei niech się schowa ;) A tak poważnie, to chyba każdy już zna ten "rarytas". U nas jak zakupy w Ikei, to koniecznie klopsiki! Tak bardzo nam posmakowały, że postanowiłam zrobić je w domu. Zapraszam na pyszne klopsiki, jak z Ikei :)
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 43
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 441
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 390
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 43
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 441
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 390
Składniki
Cebulę, czosnek i jajko wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Płatki kukurydziane również blendujemy tak by powstał z nich pył. Płatki można zastąpić bułką tartą bezglutenową. Do mięsa dodajemy zblendowane jajko z cebulą i czosnkiem, płatki kukurydziane oraz sos sojowy. Wszystko dokładanie mieszamy. Formujemy klopsiki i smażymy na rumiany kolor na patelni. Klopsiki można podawać, tak jak w IKEI z groszkiem, frytkami albo ziemniaczkami.