Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam klopsiki w sosie pieczarkowym z kaszą, pyszny szybki obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 290
Składniki
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami, dodaj jajko wymieszaj obcjonalnie trochę bułki tartej ( ja nie dodaję ) i uformuj dowolnej wielkości klopsiki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż klopsiki, następnie zdejmij z patelni. Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Dodaj na patelnię klopsy i zalej wodą lub bulionem. Całość gotuj około dziesięciu minuty, dopraw do smaku i dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Całość zagęść mąką i dodaj śmietanę. Podaj z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym.