Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam klopsiki w sosie pieczarkowym z kaszą, pyszny szybki obiad.
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich...
Odsłon: 49853
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 53
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 354
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 404
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 510
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich...
Odsłon: 49853
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 53
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 354
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 404
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 510
Składniki
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami, dodaj jajko wymieszaj obcjonalnie trochę bułki tartej ( ja nie dodaję ) i uformuj dowolnej wielkości klopsiki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż klopsiki, następnie zdejmij z patelni. Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Dodaj na patelnię klopsy i zalej wodą lub bulionem. Całość gotuj około dziesięciu minuty, dopraw do smaku i dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Całość zagęść mąką i dodaj śmietanę. Podaj z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym.