Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam klopsiki w sosie pieczarkowym z kaszą, pyszny szybki obiad.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1208
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1208
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami, dodaj jajko wymieszaj obcjonalnie trochę bułki tartej ( ja nie dodaję ) i uformuj dowolnej wielkości klopsiki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż klopsiki, następnie zdejmij z patelni. Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Dodaj na patelnię klopsy i zalej wodą lub bulionem. Całość gotuj około dziesięciu minuty, dopraw do smaku i dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Całość zagęść mąką i dodaj śmietanę. Podaj z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym.