Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u mnie znowu wiosna na talerzu. Zapraszam na pożywne klopsiki z piersi kurczaka. Aby je trochę urozmaicić, dodać koloru i wyrazu dorzuciłam rzodkiewkę i szczypior, który zasadziliśmy w doniczce w kuchni. Musicie koniecznie spróbować :)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15165
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4063
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8941
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15165
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4063
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8941
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki i szczypiorek umyć, a następnie drobno pokroić. Wymieszać mięso z rzodkiewkami, szczypiorkiem, bułką tartą (ilość wedle uznania) i jajkami. Doprawić solą i pieprzem, a następnie uformować klopsiki. Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.
Smacznego !
:)