Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki gotowane, podane z warzywami i ryżem - pycha. :)
Do mięsa mielonego dodać jajka, bułkę namoczoną w ciepłym mleku, pokrojone drobno cebulę i paprykę, pokruszone kostki smaku i pieprz. Wyrobić masę. Musi być zwięzła - tak, by bez problemu dłońmi formować niewielkie kulki. Gdyby była za rzadka, dodać bułki tartej.
W garnku przygotować bulion z kostek (uwaga: na litr wody dać 1 kostkę) i w nim gotować partiami klopsiki - po wypłynięciu na małym ogniu ok. 5-7 minut. Najlepiej jednego sprawdzić - czas gotowania zależny jest od wielkości i rodzaju mięsa.
Mieszankę warzywną także ugotować w bulionie z kostki, ale na 2 l wody dać 1 kostkę i łyżkę soli.
Klopsiki podawać z ryżem i ugotowanymi warzywami. Na zdjęciu ryż ugotowany w osolonej wodzie z dodatkiem curry. Smacznego!
Pyszna alternatywa dla klopsików mięsnych. Delikatne i rozpływające się w ust...
Odsłon: 14096
Wiosna w pełni, więc chcę się jeść zdrowo i kolorowo, ale zarazem pożywnie. Z...
Odsłon: 1716
Jak zrobić zapiekane szparagi z boczkiem lub szynką parmeńską. Pieczone szpar...
Odsłon: 64
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 1252
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 273
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 8775
Jak zrobić zapiekane szparagi z boczkiem lub szynką parmeńską. Pieczone szpar...
Odsłon: 64
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 1252
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 273
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 8775
Składniki
Do mięsa mielonego dodać jajka, bułkę namoczoną w ciepłym mleku, pokrojone drobno cebulę i paprykę, pokruszone kostki smaku i pieprz. Wyrobić masę. Musi być zwięzła - tak, by bez problemu dłońmi formować niewielkie kulki. Gdyby była za rzadka, dodać bułki tartej.
W garnku przygotować bulion z kostek (uwaga: na litr wody dać 1 kostkę) i w nim gotować partiami klopsiki - po wypłynięciu na małym ogniu ok. 5-7 minut. Najlepiej jednego sprawdzić - czas gotowania zależny jest od wielkości i rodzaju mięsa.
Mieszankę warzywną także ugotować w bulionie z kostki, ale na 2 l wody dać 1 kostkę i łyżkę soli.
Klopsiki podawać z ryżem i ugotowanymi warzywami. Na zdjęciu ryż ugotowany w osolonej wodzie z dodatkiem curry. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 21
Pieczony filet z żurawiną
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 24