Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny obiad.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1292
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1070
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1292
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1070
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, natką pietruszki, sokiem i miąższem z cytryny, dwoma łyżkami wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Formować małe kuleczki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Spaghetti wyłożyć na półmisek, obłożyć klopsikami, skropić powstałym sosem i podawać na ciepło.