Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w jednym daniu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3869
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3869
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawami do smaku i śmietaną. Uformować na dłoni małe klopsiki i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, na niej położyć obrane, pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki i posypać przyprawą do zup. Na ziemniaki położyć klopsiki, zalać piwem wymieszanym z wodą, obłożyć listkami mięty, rozmarynu, listkami laurowymi i nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez pół godziny. Podawać zaraz po upieczeniu.