Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w jednym daniu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 53
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 53
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawami do smaku i śmietaną. Uformować na dłoni małe klopsiki i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, na niej położyć obrane, pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki i posypać przyprawą do zup. Na ziemniaki położyć klopsiki, zalać piwem wymieszanym z wodą, obłożyć listkami mięty, rozmarynu, listkami laurowymi i nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez pół godziny. Podawać zaraz po upieczeniu.