Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w jednym daniu.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 186
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 468
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 186
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 468
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawami do smaku i śmietaną. Uformować na dłoni małe klopsiki i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, na niej położyć obrane, pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki i posypać przyprawą do zup. Na ziemniaki położyć klopsiki, zalać piwem wymieszanym z wodą, obłożyć listkami mięty, rozmarynu, listkami laurowymi i nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez pół godziny. Podawać zaraz po upieczeniu.