Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię cukinię i postanowiłam ją dziś nafaszerować. Ale tak abym mogła zjeść ją nawet na zimno. I tu wpadłam na pomysł taki jak tutaj, czyli wydrążyłam środek, zrobiłam nadzienie i ugotowałam w folii spożywczej. Taką cukinię można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno do pieczywa. A nazwa jest nietypowa ale pewnie do zapamiętania, prawda ?
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7461
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2476
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70734
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7461
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2476
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70734
Składniki
Cukinię umyć, ściąć końcówki i za pomocą kulkownicy delikatnie wydrążyć gniazdo nasienne. Mięso umyć, cebulę obrać i umyć i umieścić w rozdrabniaczu a potem posiekać jak najdrobniej. Masę mięsną wyjąć z rozdrabniacza i przełożyć do miseczki. Dodać pokrojoną paprykę i pomidora oraz przyprawy do smaku i wymieszać masę dodając jedną łyżkę wody.
Farszem napełnić cukinię dociskając farsz, potem cukinię zawinąć w folię spożywczą. Mocno związać końce i włożyć pakunek do garnka z wodą. Zagotować i oda zagotowania wody gotować na małym ogniu około 20 minut. Po ugotowaniu pakunek wyjąć na talerz i wystudzić. Gdy klopsocukinia wystygnie wyjąc ją z folii i kroić w plastry. Podawać jako przekąska z pieczywem.