Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię cukinię i postanowiłam ją dziś nafaszerować. Ale tak abym mogła zjeść ją nawet na zimno. I tu wpadłam na pomysł taki jak tutaj, czyli wydrążyłam środek, zrobiłam nadzienie i ugotowałam w folii spożywczej. Taką cukinię można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno do pieczywa. A nazwa jest nietypowa ale pewnie do zapamiętania, prawda ?
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 493
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 493
Składniki
Cukinię umyć, ściąć końcówki i za pomocą kulkownicy delikatnie wydrążyć gniazdo nasienne. Mięso umyć, cebulę obrać i umyć i umieścić w rozdrabniaczu a potem posiekać jak najdrobniej. Masę mięsną wyjąć z rozdrabniacza i przełożyć do miseczki. Dodać pokrojoną paprykę i pomidora oraz przyprawy do smaku i wymieszać masę dodając jedną łyżkę wody.
Farszem napełnić cukinię dociskając farsz, potem cukinię zawinąć w folię spożywczą. Mocno związać końce i włożyć pakunek do garnka z wodą. Zagotować i oda zagotowania wody gotować na małym ogniu około 20 minut. Po ugotowaniu pakunek wyjąć na talerz i wystudzić. Gdy klopsocukinia wystygnie wyjąc ją z folii i kroić w plastry. Podawać jako przekąska z pieczywem.