Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1893
Dodano: 07.05.2010
Odsłon: 7658
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mieso, cebule, czosnek i polowe pieczarek zmielic polaczyc z jajkiem na jednolita mase, doprawic do smaku i formowac male kuleczki, obtoczyc lekko w mace i obsmazyc na odrobinie oleju na teflonowej patelni,
Pozostale pieczarki pokroic, w garnku zagotowac okolo pol litra wody wrzucic pokrojone grzyby, lisc laurowy; sol pieprz posiekana pietruszke i doprawic do smaku sosem sojowym, malutka lyzeczka maki zagescic sos,
Kiedy klopsy beda juz obsmazone na zloty kolor przekladac pojedynczo do gotowego sosu, pogotowac razem okolo 15 minut, podawac z ziemniakami, ryzem, kasza kto jak lubi, smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

polkangaroo 08 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Ale smaki ale klopsy-mniam.7 Kto głosował? | Odpowiedz

netia0908 07 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Musza byc znakomite7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Od rana takie pyszności :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 07 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ale pyszne klopsiki, na sam widok ślinka cieknie.....7 Kto głosował? | Odpowiedz